Monday 11 February 2013

Интернет предприемачество? То е "На 1 клик разстояние"!


  Дълго мислих как да стартирам този блог. Прехвърлях няколко доста интересни ми заглавия, но сметнах, че като за добро начало ще е удачно да започна с нещо хем интересно, хем практично, хем мотивиращо.
   Едва ли ще излъжа, ако кажа, че "На 1 клик разстояние" бе най-увлекателната нехудожествена книга, която съм чел последните месеци. Александър освен че се е доказал като един много добър интернет предприемач, сега показва, че е и един много даровит разказвач. Още с първата глава времето около мен замря и съзнанието ми се впусна на едно интернет приключение, което за жалост премина бързо, тъй като книгата се чете от корица до корица. Без съществени паузи, освен физиологичните.
   Без да си хабя суперлативите ще заявя, че ако сте решили да се пробвате в интернет бизнеса - "На 1 клик разстояние" е вашата начална точка. Книгата е толкова пространствена, че ще се зачудите как автора е успял да спомене всички аспекти на изграждането на един интернет проект, че и да ви даде допълнителни съвети, както и любопитни случки от неговия личен опит.
   Алекс започва с основните неща като подбор на домейн и хостинг, дава ценни препоръки как да си изберете уеб студио или фрийлансър - какви са им плюсовете и минусите. Също така акцентира на това колко е важно, ако имате някаква конкретна идея за сайт - да не я бавите. Да направите първите "копки", да влезнете в мрежата, а чак след това да пипате по "козметичните" недостатъци. Времето е основния двигател в интернет. 
   По-нататък в книгата ще имате възможността да се запознаете и с основните механизми за печеленето на пари - може би едни от най-важните за усвояване страници. Ще разберете какво е AdSense и как, с малко находчивост, можете да "яхнете вълната" на някое световно събитие и да припечелите нещо от него. Ще се научите да разграничавaте ефективния и неефективния трафик и как да увеличавате първия и да избягвате втория (тук ще започнете да гледате с друго око на онези на пръв поглед "безсмислени" страници в Facebook :P).
   Също така са споменати и някои важни моменти на интернет бизнеса - като запознаването със съответните закони в страната и защо е важно да ги спазваме.
   Общо взето мога да пиша до края на вечерта и да преразкажа цялата книга, защото наистина е пълна с толкова любопитна информация, но не това е целта на този текст. С него просто искам да ви погъделичкам любопитството и ако случайно съм улучил момента, в който ви е дошла идея за интернет услуга/магазин, но не знаете как да я реализирате - да ви насоча към една солидна основа: "На 1 клик разстояние" на Алекс Ненов.

No comments:

Post a Comment